Verzuimpreventie

Iedereen weet het: voorkomen is beter dan genezen. Maar wat doet jouw organisatie aan voorkomen van uitval? Timpanon zorgt ervoor dat jouw organisatie gezond blijft!

Verzuimt uw medewerker de laatste tijd vaker dan normaal? Bestaat bij u het vermoeden dat er bij uw medewerker langdurig verzuim op de loer ligt vanwege diverse omstandigheden?

Dan is ons product Verzuimpreventie Coaching een echte aanrader om effectief en duurzaam langdurig verzuim voor te zijn. Voorkomen is echt beter dan genezen, leert ons de praktijk! Het product Verzuimpreventie Coaching is een waardevolle investering.

Intake binnen 10 werkdagen

Coaching thuis bij de medewerker of op onze locatie

Snel inzicht in de te nemen stappen, middels een gedegen persoonlijk verzuimpreventie plan

Stress/vitaliteitsmetingen via apparatuur

Aanreiking bruikbare tools

3- gesprek met werkgever en werknemer

Door de jaren heen zijn er mensen bij ons in re-integratietrajecten gekomen vanwege langdurige uitval op de werkvloer, waarvan wij dachten; deze uitval had voorkomen kunnen worden. Wij hebben veel onderzoek gedaan naar de redenen van uitval. Deze zijn zeker niet alleen werk gerelateerd te noemen. Sterker nog, vaak is het een combinatie met privé zaken dat maakt dat iemand uitvalt met mentale klachten. Heden ten dage worden wij als mens blootgesteld aan vele prikkels. Wij leven in een 24 uurs economie met een constante bereikbaarheid via smartphone en e-mail. Ons brein heeft zich helaas niet zo snel kunnen aanpassen aan de veelheid aan prikkels waaraan wij dagelijks worden blootgesteld. Dit zorgt voor veel problemen en leidt geregeld tot de uitval van een medewerker.

Een veranderende thuis situatie zoals een scheiding, het overlijden van een familielid of financiële problemen vergroten de kans op uitval enorm. Vaak wordt dit niet als een groot risico gezien, maar het tegendeel in de praktijk is helaas waar. Als de werkdruk vergroot is door de toename van opdrachten, verzuim van andere collega’s of inkrimping van het team legt dit een grotere druk op de medewerker die dit eigenlijk niet kan opvangen qua verminderde mentale belastbaarheid gezien de privé situatie. Ook de medewerker in kwestie zal niet hardop roepen welke problemen er spelen buiten het werk. Schaamte, maar ook angst om hierop afgerekend te worden spelen mee is onze ervaring. Ook werk gerelateerde uitval heeft onze aandacht. Hoe zit het karakter van de medewerker eruit en cultuur van de organisatie? Liggen deze ver uit elkaar. In hoeverre kan iemand bore out gaan in plaats van burn-out? Hoe is de relatie tussen de leidinggevende en de medewerker?

Welke signalen zijn er op te vangen voor u als werkgever? Hoe kunt u uitval voorkomen?

Overal in de media is te lezen wat een uitgevallen medewerker per dag kost. Maar voorafgaand aan deze uitval; hoe lang is iemands productiviteit al veel lager geweest en de afname van het werkplezier en de veranderde rol in het team? Wat doet dit met een organisatie, met directe collega’s?

Het modewoord op dit moment is Duurzame Inzetbaarheid. Maar hoe vertaal je dit concreet naar de praktijk. Met onze ervaring en expertise hebben wij een preventief programma gericht op de individuele medewerker: Verzuimpreventie Coaching. Waarbij wij kijken naar het mentale, emotionele, fysieke en de omgeving van de medewerker. Met als doel; Uitval voorkomen!

Daarnaast geven wij workshops over stress. Leerzaam en vermakend. Ook kijken wij op organisatieniveau naar de stand van zaken inzake de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Mentaal

Emotioneel

Fysiek

Omgeving

Voor een vrijblijvend adviesgesprek of vitaliteitsmeting, neem gerust contact met ons op.